contact@bioterapiaplus.ro
Vino la noi cu Cardul de sănătate și trimitere de la medicul de familie și beneficiezi de tratamente GRATUITE.
Drenajul limfatic curăță organismul de toxine și ajută la micşorarea circumferinţei, combate retenţia de apă şi senzaţia de picioare grele, creşte gradul de oxigenare a ţesuturilor, elimină balonarea, ameliorează problemele circulatorii, ajută la relaxare, îmbunătăţeşte calitatea somnului şi chiar întăreşte imunitatea.
Fizioterapia cu ultrasunete reprezintă o modalitate de tratament foarte eficientă. Metoda de aplicare a ultrasunetelor se face cu ajutorul unui dispozitiv care se plasează direct pe piele şi cu ajutorul unui gel conductor special. Terapia cu ultrasunete accelerează procesul de vindecare al ţesuturilor, ajută la relaxarea tisulară şi la încălzirea ţesuturilor, are roluri importante în îmbunătăţirea fluxului sangvin, precum şi în vindecarea cicatricilor.
Terapia Tecar este o metodă inovativă de recuperare ce folosește energia electromagnetică pentru a stimula procesele naturale de vindecare a organismului. Aceasta permite tratarea nechirurgicală a unor traumatisme, probleme musculare sau dureri articulare, cu efecte vizibile imediate.
Terapia Shockwave reprezintă o soluție non-invazivă pentru durerea musculoscheletală. Terapia cu unde de șoc este utilizată frecvent în fizioterapie, ortopedie și medicină sportivă. Aplicațiile sunt cel mai adesea asociate cu tratamentul tulburărilor cronice musculare și tendoanelor, durerilor de spate și cervicale. Printre cele mai comune indicații unde se utilizează: durerile de umăr, epicondilită, durerile lombare, tendinită achileană, tendinită și nodurile musculare.
Terapia Deep Oscillation creează oscilații eficiente din punct de vedere biologic în țesuturile supuse tratamentului prin folosirea forței de atracție electrostatică şi a frecării. Acționează în profunzime asupra tuturor tipurilor de țesuturi. Efecte fiziologice: reduce durerea, anti-inflamator, stimulează vindecarea rănilor, îmbunătățește troficitatea, reduce roșeața. Este folosit în tratamente oncologice.
Terapia Crio-Ultrasunet este utilizată cu succes în tratarea artrozelor articulaţiilor mici şi la genunchi sau coloană vertebrală, a rănilor şi inflamaţiilor ligamentare, inflamaţiilor acute (artrite, sinovite, tendinite, bursite), hematoamelor musculare, calcifierilor periarticulare, afecţiunilor şoldului sau umerilor, a sindromurilor Sinding – Larsen – Johanson şi Osgood – Schlatter, a traumelor şi leziunilor musculare etc.
Aplicaţiile cu parafină ajută la eliminarea toxinelor din organism, la reducerea ţesutului adipos, având ca efect creşterea fermităţii pielii. Împachetările cu parafină sunt folosite pentru tratamentul celulitei, având ca scop eliminarea lichidelor şi toxinelor din ţesuturi. Se aplică parafina caldă, apoi se împachetează zona şi se lasă să acţioneze.
Băile galvanice sunt utilizate pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundaţi în cuve pline cu apă. În fizioterapie este pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite, dar şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni reumatismale.
Combinând biostimularea cu stimularea fotomecanică, terapia BTL cu Laser de Înaltă Intensitate vindecă ţesutul oferind în același timp o formă de gestionare a durerii puternică și care nu creează dependenţă. Lumina laser, datorită caracteristicii sale monocromatice și continue, poate fi ajustată precis și sigur cu foarte mare acurateţe. Stimularea mecanică a terminaţiilor nervoase libere blochează căile dureroase din sistemul nervos și duce la ameliorarea imediată a durerii.
Este o metodă de fizioterapie care foloseşte proprietăţile câmpului condensator generat de curenţi de înaltă frecvenţă cu proprietatea că la trecerea prin ţesuturi produce căldură în profunzime. Avantajul terapiei cu unde scurte consta în penetrabilitatea mult mai mare în comparaţie cu alte metode de fizioterapie. Este recomandată în afecţiuni cronice ale încheieturilor, dureri articulare etc. Undele scurte au efecte calorice de profunzime, fără a produce leziuni cutanate.
Efectul câmpului magnetic asupra organismului uman este foarte complex și prezintă rezultate foarte bune în cazuri stres şi oboseala cronică şi recuperare medicală ortopedică (post fracturi, de exemplu). Sub acţiunea câmpului magnetic se produc efecte favorabile care conduc la accelerarea proceselor de reparaţie în cicatrizarea plăgilor,vindecarea necrozelor şi rănilor etc.
Stimularea electrică transcutanată a nervilor sau TENS foloseşte electrozi mici care sunt fixaţi la nivelul pielii. TENS acţionează prin blocarea semnalelor care străbat nervii. Mesajele nervoase sunt de natură electrică şi curentul electric care provine de la unitatea TENS perturba semnalul neurologic. Un alt beneficiu al folosirii unităţii TENS, este ca electricitatea stimulează eliberarea de endorfine care sunt calmante naturale produse de organism.
Testarea posturii și a mersului este efectuată cu ajutorul unui soft specializat, care, conectat cu o placă de presiune senzorială, înregistrează corectitudinea posturii corpului uman începând de la picioare. Cu ajutorul acestei investigatii, putem oferi soluții inovative prin sustinători plantari personalizați, special proiectați pentru prevenirea și tratarea problemelor anatomice și ortopedice la copii și adulti, inclusiv pentru sportivii de performanță.
Sisteme inovatoare indicate pentru evaluarea neuromotorie. În timpul exercițiilor în poziție dreaptă, aparatele indică dacă pacientul are un control periferic bun (gleznă, genunchi, șold) și nu are nevoie de nicio compensație posturală la niveluri superioare. Gimnastică medicală computerizată, jocuri de realitate virtuală pentru antrenarea funcțională a membrelor superioare și inferioare. Evaluare și recuperare a deformărilor colonaei vertebrale.
Terapiile cu nămol acţionează asupra corpului prin temperatură, presiune şi substanţele conţinute, dintre care unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanţele estrogenice). Toate acestea dezvoltă efecte locale şi generale, cum ar fi efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant sau detoxifiant.
SIS (Super Inductive System) este o tehnologie nouă care se bazează pe intensitatea înaltă a câmpului electromagnetic, ce are efecte pozitive asupra țesutului uman. Ameliorează durerea, grăbește vindecarea fracturilor și reface flexibilitatea încheieturilor.
– Recuperare după traumatisme
– Recuperare după operație
– Recuperare după intervenție
neurochirurgicală
– Recuperare după accident vascular
– Stretching
– Aplicare benzi KINESIOTAPING
– Masaj terapeutic întreținere
– Injecții intramusculare
– Injecții intravenoase
– Injecții periarticulare
– Infiltrații intra-articulare
Locomoția reflexă, denumită de obicei metoda Vojta, este tehnica pentru tratamentul deficienței fizice și mentale la om. A fost descoperit de Václav Vojta. Prin aplicarea locomoţiei reflexe se urmăreşte ca, componentele elementare ale verticalizării umane şi deplasării, aceasta însemnând: echilibrul corpului în timpul mişcărilor („coordonare posturală”), ridicarea corpului, împotriva gravitaţiei, mişcările cu scop precis, de apucare şi păşire, ale membrelor („mişcare fazică”).
– Dezvoltare limbaj bebeluși
– Evaluarea Dezvoltării neuromotorii
– Evaluarea musculară de suprafață prin EMG
– Evaluarea musculoscheletală a copilului
– Evaluarea posturii și a mersului
– Terapia schroth pentru scolioză
– Gimnastică pentru bebeluși
– Electroterapie copii
– Kinetoterapie pediatrică neuromotorie
– Kinetoterapie ortopedică copii
– Kinetoterapie de grup
– Jocuri dinamice
– Gimnastică obezitate copii
Este indicată ca tratament conservator în cazul mai multor modificări de statică vertebrală (scolioză, hipercifoză, hiperlordoză, maladie Scheuermann, etc.). Vârsta minimă la care se poate începe această terapie este 7-8 ani.
Masajul este o tehnică care presupune manipularea straturilor superficiale și profunde ale mușchilor și a țesutului conjuctiv cu rolul de a aduce relaxare. Dar există și un scop medical, acela al recuperării medicale. În plus, poate fi foarte bine catalogat ca o tehnică complementară tratamentului medical, medicamentos sau sub alte forme.
Kinetoterapia sau gimnastica medicală tratează numeroase afecţiuni prin intermediul programelor de exerciţii terapeutice, alcătuite individual în funcţie de afecţiune şi de evoluţia sau involuţia acesteia.
După stabilirea diagnosticul de către un medic de specialitate se recurge la aplicarea tratamentului prin kinetoterapie.