ecografie-musculo-scheletala-bioterapia-alba-iulia

Diagnosticare precisă cu ajutorul ecografiei musculo-scheletale

Dacă suferiți de durere la oricare dintre articulații, atunci ultrasunetele vă ajută să obțineți un diagnostic precis și să evaluați tratamente eficiente, cum ar fi intervenția chirurgicală, monitorizarea terapiei și tratamente de fizioterapie asistate.

Clinica BioTerapia Alba Iulia vă pune la dispoziție serviciul de ecografie musculo-scheletala, cu rolul de a diagnostica multe afectiuni, de la rupturi de ligament, la hernii de disc.

Când se recomandă ecografia

Acest lucru este util în special dacă simptomele pe care le aveți sunt declanșate sau agravate de mișcare. De exemplu, poate că umărul nu este dureros dacă nu este mșcat înainte. Cu o ecografie musculo-scheletală, medicul poate vedea ce se întamplă cu articulația în acel moment. Cu alte forme de imagistică, trebuie să rămâneți nemișcat pentru ca imaginea să fie clară, dar ecografia poate capta această mișcare.

Prin tehnologia cu ultrasunete, medicul poate vizualiza structuri mai complexe in organism pentru a detecta si anomalii. Testele imagistice precum un RMN pot pierde detaliile minuscule.

O ecografie musculo-scheletală le oferă pacienților și câteva beneficii. Imagistica se face într-un spațiu deschis, deci este o alegere practică pentru pacienții care nu pot tolera RMN-ul tradițional.

Ecografia musculo-scheletală este recomandată, de obicei, pentru a diagnostica:

  • Rupturi la ligamente, mușchi și tendoane;
  • Sângerări în mușchi sau articulații;
  • Acumularea fluidelor;
  • Tumori tisulare moi;
  • Artrite.

De asemenea este folosită pentru leziuni legate de sport, cum ar fi o ruptura a manșetei rotatorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top
Scroll to Top
Vorbiți cu noi
Scrieți-ne aici
Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta?